Loading...
Saunaremontti 2017-09-19T11:27:03+00:00

ONNISTUNUT SAUNAREMONTTI

Karava kylpyhuoneremontit logo

Suomalaisilla on saunomisessa pitkät perinteet. Keskiverto suomalainen viettää elämästään yli 7 kuukautta saunassa, joten saunalla on suuri merkitys, millainen se on laadultaan ja kokonaisuudeltaan, jotta se kestää kovaakin käyttöä useita vuosia. Saunaremontti onnistuu meidän kauttamme erittäin vaivattomasti ja nopeasti. Pelkän saunan uudistaminen kestää ammattilaisten tekemänä noin viikon.

Olemme erikoistuneet märkätilaremonttien yhteydessä tehtäviin saunaremontteihin, mutta myös pelkät saunauudistukset onnistuvat vaivattomasti meidän kauttamme. Myös uudiskohteiden saunat valmistuvat kauttamme helposti ja nopeasti.

Fiksuin tapa aloittaa saunaremontin suunnittelu on pyytää meidät käymään luonasi. Asiantuntijamme ottaa mitat remontoitavasta kohteesta ja kartoittaa mieltymyksenne eri materiaaleista. Tämän jälkeen saat remonttitarjouksen, 3D-havainnekuvat ja suunnitelman remontin toteuttamiseksi – saat nämä ilmaiseksi eikä se velvoita remontin tilaamiseen.

Karava saunaremontti on kokonaistoimitus, jossa tarvikkeet ja materiaalit tulevat meidän kauttamme. Tällöin kaikki remontissa tarvittavat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja voit olla varma, että toteutus onnistuu sovitussa aikataulussa. Toki asiakas voi hankkia myös osan tuotteista itse, me asennamme ne kyllä paikoilleen, esim. kiuas.

Tarkistamme ja tarvittaessa uusimme saunojen rakenteet, eristeet sekä asennamme paneelit, lauteet, ovet, listat, valaisimet ja kiukaan. Kaikki saneeraukset suunnittelemme ja toteutamme asiakkaan kanssa laajan saunamallistomme pohjalta tai arkkitehdin suunnitelmien mukaan.

Kuten kylpyhuoneremonteissa, myös saunaremonteissa lähetämme laskun vasta kun sauna on valmis. Nautinnollisia hetkiä uudessa upeassa saunassa!

Osallistu 10.000€ remonttirahan arvontaan!

SAUNAREMONTTI TALOYHTIÖT, HOTELLIT YM.

Saunan saneeraus ja uudistaminen voidaan toteuttaa meidän kautta myös suurien taloyhtiöiden ja hotellien saunoihin. Ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti toteutettu saunan saneeraus viedään läpi sovitussa aikataulussa myös suuremmissa kohteissa.

SAUNAREMONTIN VAIHEITA

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA

Toteutimme sauna- ja kylpyhuoneremontin Helsingin Viikissä. Mintunvihreät kaakelit vaihtuivat moderneihin ja sävyiltään vaaleisiin materiaaleihin. Remontista asiakkaalle jäi päällimmäisenä mieleen Karavan joustavuus sekä uskomattoman hyvä työn jälki.

Toteutimme helsinkiläisen perheen kotiin kylpyhuone- sekä saunaremontin. Kaksikerroksisen kerrostaloasunnon iso kylpyhuone, sauna sekä alakerran pieni WC remontoitiin samassa yhteydessä koko muun asunnon remontin kanssa.

OHJEITA SAUNAN ASENTAMISEEN

Alkuvalmistelut

Rakensitpa uutta tai korjasitpa vanhaa, työ kannattaa tehdä huolella ja laadukkailla materiaaleilla – molemmat seikat pidentävät tuotteiden kestävyyttä ja käyttöikää.

Suojaa kaikki ympäröivät pinnat soveltuvilla materiaaleilla, esimerkiksi laattalattia kovalevyllä tai suojapahvilla.

Kiinnitä erityishuomiota työturvallisuuteen. Kaikki LVIS-työt tulee teettää ammattilaisella. Suojaamattomat sähköjohdot pitää suojata ja tehdä virrattomiksi. Rakenteissa olevat sähköjohdot, vesiputket ja ilmanvaihtoputket kannatta merkitä rakenteisiin. Näin minimoidaan riskiä, etteivät kiinnikkeet (naulat ja ruuvit) osu niihin rakentamisvaiheessa.

Tarvittavien työvälineiden tulee olla käyttötarkoitukseltaan asiaan soveltuvia. Saunan rakentamisessa ei työvälineitä kannata ”viritellä”. Niitä saa ostettua rautakaupasta tai vaihtoehtoisesti vuokrattua konevuokraamoista.

Rungosta rimoihin

Alkuvalmisteluiden jälkeen työ aloitetaan tarkastamalla saunaa ympäröivä runko. Rungoista tarkistetaan silmämääräisesti mahdolliset kosteusvauriot, halkeamat ja eristeiden tiiviys. Vaurioituneet osat vaihdetaan tai korjataan. Rungon suoruus tarkistetaan vatupassin avulla. Merkittävästi vino runko pitää suoristaa. Lievät virheet voidaan korjata myöhemmin naulausriman asennuksen yhteydessä.

Runkorakenteiden väliin asennetaan tarvittavat ilmastointiputket ja sähkösyötöt. Rungon asentamisen jälkeen asennetaan höyrynsulku. Höyrynsulkuna voidaan käyttää alumiinipaperia tai vaihtoehtoisesti alumiinipintaista eristettä rakennustavasta riippuen. Saumat ja läpiviennit teipataan huolellisesti alumiiniteipillä.

Seuraavaksi asennetaan naulausrima, joka toimii myös tuuletusrimana. Rimaksi kannattaa valita höyläämällä mitallistettu materiaali, esim. 22×48. Tarkista rimojen suoruus ja kiilaa ne tarvittaessa suoraan. Näin vältyt myöhemmin valmiiden pintojen epäsuoruuksilta.

Lauteet, kiuas & valaistus

Laude- ja kiuastartunnat tulee asentaa ennen paneeliasennusta. Tähän soveltuu hyvin 21 mm:n havuvaneri. Vanerista sahataan 150 mm:n leveää soiroa, joka asennetaan naulausrimojen väliin. Vaneria asennettaessa on huolehdittava, ettei se estä ilmankiertoa höyrynsulkupinnan ja paneelin välissä.

Lauteiden tartuntaan käytettävän vanerin yläreuna asennetaan samaan korkeuteen kuin lauteiden yläpinta. Tyypillinen mitoitus on ylälaude h=1100 ja alalaude h=700 valmiista lattiapinnasta mitattuna. Huomaa, että se voi olla myös jotakin muuta – tarkista siis mitat suunnitelmasta. Kiukaan tartunta asennetaan kiuasvalmistajan ohjeen mukaan.

Nykyään saunoissa käytetään usein kuituvalaistusta. Kuidut kuljetaan naulausrimojen välissä haluttuihin asennuskohtiin. Älä asenna kuituja rimojen alle, koska ne voivat vaurioitua esimerkiksi naulauksen yhteydessä. Ennen panelointia naulausrimojen välissä voidaan kuljettaa myös muuta tekniikkaa (esim. kiukaan termostaatin johto).

Panelointi

Panelointityöhön valmistautuminen kannattaa aloittaa lattiapintojen puhdistuksella. Tällä varmistetaan, ettei lattialla ole epäpuhtauksia tai roskia. Ne saattavat vahingoittaa valmista lattiaa työpukkia käytettäessä.

Paneeleiden kiinnitystapa on syytä miettiä ennen työn aloittamista. Päältä naulaus on tukeva, mutta tällöin naularivit tulee linjata huolellisesti, jotta lopputulos on siisti. Piilosta naulaamalla saadaan helpolla siisti lopputulos, mutta etenkin leveitä paneeleita käytettäessä tulee varmistua riittävästä kiinnityksestä, etteivät paneelit irtoa kosteusvaihteluiden aiheuttamasta puun elämisestä.

Panelointi aloitetaan katosta. Mittaa katon etenemä (paneloitavan alueen leveys). Kavenna ensimmäinen paneeli siten, että se on viimeisen paneelin kanssa samanlevyinen. Tällöin ei tule virhettä, että katon ensimmäinen paneeli on leveä ja viimeinen vain kapea soiro.

Ensimmäisen paneelin kavennus tehdään urospontinpuolelta, eli naaraspontti on asentajaan päin. Seinän naulausriman ja ensimmäisen kattopaneelin väliin jätetään vähintään 5 mm:n rako, jotta kattopaneelit pääsevät vapaasti elämään kosteusvaihtelun vaikutuksesta. Tarkista työn edetessä etenemää, jotta panelointi kulkee tasaisesti eikä kiilaa. Jos mitta heittää, korjaa sitä tasaisesti. Älä siis tee viimeisestä paneelista kiilaa.

Seinäpanelointi aloitetaan nurkkalistojen asennuksella. Listat katkaistaan paneloitavan alan pituisiksi ja kiinnitetään kevyesti naulausrimoihin. Panelointi aloitetaan yläreunasta. Ensimmäisestä paneelista kavennetaan vähintään urospontti pois. Kannattaa tarkistaa kuitenkin koko seinän etenemä ja kaventaa tarvittaessa enemmänkin, mikäli alimmasta paneelista on tulossa alle 30 mm leveä. Kapean soiron kiinnittäminen on vaikeaa, ja se voi näkyä myös valmiissa saunassa.

Ensimmäinen paneeli asennetaan seinään naaraspontti alaspäin. Kattopaneelin ja seinäpaneelin väliin jätetään 3–5 mm:n ilmarako. Työn edetessä kannattaa tarkistella etenemää ja paneeliasennuksen suoruutta. Mikäli virhettä esiintyy, korjaa sitä tasaisesti. Panelointia tehdään kaikkia seiniä samanaikaisesti ”kiertämällä”. Näin vältytään nurkkien hammastuksilta, ts. vierekkäisillä seinillä olevien paneleiden pintakuviot eivät kohtaa nurkissa.

Viimeistely

Panelointitöiden jälkeen pinnat viimeistellään halutuilla listoilla. Niitä on tarjolla laaja valikoima. Kiukaan asennus tehdään suunnitelman mukaan ennen tai jälkeen laudeasennuksen riippuen laudemallista.

Loppusiivouksen jälkeen kiuas päälle ja ensimmäisiä löylyjä odottamaan!

SAUNAREMONTEISSAMME MUKANA MM.

VARAA ILMAINEN MITTAKÄYNTI OHEISELLA LOMAKKEELLA  

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.